Around the World for Penguins. Where to see all the 18 penguin species.

Rob van Bemmelen  ·  18 januari 2021  11:04

Leuke recensie, Arjan!

Toevallig is er afgelopen week ook in Sula, het tijdschrift van de Nederlandse Zeevogelgroep een recensie verschenen, van de hand van Ruben Fijn.

Diedert Koppenol  ·  18 januari 2021  15:01

Hoi! 

Ik was benieuwd in hoeverre dit boek verschilt van Around the World for Albatrosses waar het de locaties aangaat. Natuurlijk, in dat boek worden albatrossoorten behandeld en hier pinguïns, maar de 'where to see them' zal vergelijkbaar of zelfs identiek zijn? Kan jij of iemand een inschatting geven in hoeverre dit boek ook een leuke toevoeging is voor iemand die Albatrosses al heeft, met de focus op de informatie over de schijnbaar onbereikbare plekken/eilanden?

Otto Plantema  ·  18 januari 2021  16:50

Er is redelijke overlap tussen pinguin en albatros leefgebieden, maar pinguin locaties zijn vaak specifiek, bv broedgebied Keizerspinguin op het zeeijs Antarctica waar de meeste expeditie cruises niet kunnen komen in october. De Falklands archipel met 5 pinguinsoorten (weer met tips om te kamperen :) , Peru en Pategonie (6 soorten) , Kaap provincie en de soorten op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland (Fjordland)

Diedert Koppenol  ·  18 januari 2021  20:29

Okay, cool!!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?