All the Birds of World

Patrick Bouthoorn  ·  20 november 2020  16:14

Meteen besteld bij Veldshop. Mooie aanvulling en leuke is dat je met de QR codes meer info kan ophalen via een app. Maakt het wat interactief.   

Rudolf van der Schaar  ·  20 november 2020  17:25

Ik zie de toegevoegde waarde niet, de tweedelige checklist geeft veel meer informatie. Daar waar die 2-delige checklist nog een duidelijke aanvulling is voor het HBW geeft deze uitgave bijna niets nieuws behalve dat de sterk verkleinde soort afbeeldingen een herhaling zijn van die in het HBW.

Het belang van een checklist blijkt ook uit het gegeven dat een dergelijk boek (opnieuw in 2 delen) ook voor het grote 9-delige zoogdier werk is uitgegeven. 

Theo Admiraal  ·  20 november 2020  20:03

Je kunt Lynx geen gebrek aan commercieel inzicht verwijten. Eerst 18 delen HBW, toen een tweedelige samenvatting en nu een eendelige checklist. Wat volgt er nog? Een app, een e-book of een pocket uitgave? De vogelaars worden op deze manier wel keurig uitgemolken.

Christian Brinkman  ·  20 november 2020  21:09

Voor mensen die de 'toegevoegde waarde niet zien' (niet alleen naar Rudolf gericht, ik heb meer mensen gehoord die dit vonden). Lonnie geeft het al aan in de laatste regel, ik citeer even pagina 15 van het boek zelf:

The current work, All the Birds of the World, has various goals, but the most important are to encourage and promote an interest in birds and, through this, to have a positive impact on conservation. To achieve these, the book must first be accessible to many more interested people. Of the several global works about birds published by Lynx Edicions, this is the one most clearly aimed at a wider audience than simply those with the highest leven of interest in ornithology and/or bird observation.

De toegevoegde waarde als je HBW of de Illustrated Checklist al hebt is dus minimaal, maar met die boeken reeds in de kast behoor je (waarschijnlijk) niet tot de doelgroep.

Jildert Hijlkema  ·  20 november 2020  21:40

Frank Lambert stipt inhoudelijk nog wat andere punten aan in dit eveneens lezenswaardige review: http://www.birderslibrary.com/reviews/books/misc/all_the_birds_of_the_world.htm


Ondanks de begrijpelijke kritieken is het wat mij betreft een boek om in weg te dromen!


Wim Wiegant  ·  20 november 2020  22:52

Dit boek was toch al eerder gerecenseerd?
Ik meen mij te herinneren dat ik had gevraagd wat de meerwaarde ten opzichte van de tweedelige checklist was...
Daar is in ieder geval nu wel antwoord op!

Patrick Bouthoorn  ·  21 november 2020  08:22

@al. Als je de tweedelige versie inderdaad nog niet hebt dan is dit voor 75 Euro een leuk naslagwerk. 

Egil Droge  ·  21 november 2020  10:41

Je kunt het ook andersom zien. Veel hardcore vogelaars hadden eerst de volledige serie, daarna de tweedelige checklist, dus die hebben inderdaad hieraan weinig meerwaarde. Maar als je begint met vogelen of vogelreizen dan is dit natuurlijk heel mooi. Dan kun je daarna de tweedelige of volledige serie kopen, en die hebben dan meerwaarde tov dit boek, niet andersom.

Eduard Sangster  ·  21 november 2020  13:25, gewijzigd 21 november 2020  13:26

@Lonnie, goede recensie. Je legt helder uit wanneer je dit wel/niet 'moet' kopen en wat de voor- en nadelen zijn.

Het niet meer volgen van 1 wereldlijst, maar ze alle 4 inzichtelijk maken vind ik goed gevonden en verdient navolging in veldgidsen.

Gijsbert van der Bent  ·  21 november 2020  16:20

Lonnie bedankt. Ik heb het boek nu enkele dagen in huis, maar dankzij jouw recensie zie ik nu pas dat er voor de naam van elke soort een aankruisvakje staat, dat zelfs nog in vieren gedeeld is ook. Daarvoor moest ik het boek wel plat leggen onder een felle lamp, en de juiste bril opdoen. Maar wel handig, zo'n vakje, zoals je zegt.

Patrick Bouthoorn  ·  21 november 2020  20:33

Blijkbaar weet Josep del Hoyo niet dat Nederland niet bij Denemarken hoort. Blz 870 bij de kaarten. 

Max Berlijn  ·  22 november 2020  08:57, gewijzigd 22 november 2020  09:00

Blijft (vast) een heel mooi boek maar zoals in eerdere postings al gezegd staat mijn kast vol met mooie boeken waar steeds meer stof op komt. Zal bij de/mijn tijdgeest horen maar in dit specifieke geval is een abonnement op HBW life (nu onder de Cornell vlag) een andere optie en voor de prijs van dit boek ben je drie jaar lid. Het geeft je bijna alle genoemde voordelen van dit boek met dezelfde illustraties en teksten met als extra voordeel dat het niet statisch (als een boek) is maar wordt bijgewerkt. Ik geloof dat je alleen de taxonomische lijst vergelijking mist die het boek wel geeft maar ook dat is slechts een moment opname en wordt soms/vaak nog in de tekst aangestipt. Het is een overweging, verder moet iedereen lekker zijn geld besteden aan het medium wat hem aanstaat.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?