Birds of Zambia app

Wietze Janse  ·  10 februari 2020  18:55

I am very impressed by the South African Roberts Bird Guide 2

Eduard Sangster  ·  10 februari 2020  19:40

Wat zijn de ervaringen met Merlin? Van Cornell (en dus ebird.com). Ik hoor goede verhalen. Tijd voor een recensie? Of zijn we teveel vrienden met 'concurrent' observation.org ? ;)

Jorrit Vlot  ·  10 februari 2020  21:06

Heb zelf Merlin veel gebruikt in Costa Rica en was heel enthousiast. Ideaal om alle geluiden (vaak meerdere opties per soort) in een zeer gebruiksvriendelijke app bij de hand te hebben. Vind zelf de optie dat de sonogrammen meelopen met het geluid erg leuk/handig.

Ze hebben nog geen bird pack van Afrika, maar begrijp dat in ieder geval Zuid-Afrika op de planning staat.

Marnix Jonker  ·  20 februari 2020  20:38

In bovenstaande recensie wordt al gesproken over de nieuwe app van de African Bird Club. Deze is gisteren uitgegeven en gratis (!)  te downloaden voor Android of IOS


Downloaden duurt lang en gaat in etappe's (eerst app, dan land(en) kiezen, dan foto's en geluiden). Per land (Ghana, Nigeria, Togo en Benin) kan zowel uit een lite editie met 50 soorten of een volledige lijst gekozen worden. Zelf heb ik de volledige lijst voor Ghana gedownload en dit ziet er goed uit, met per soort één of meer foto's, een soortbeschrijving, een geluidsopname, een verspreidingskaartje en de mogelijkheid om een waarneming van de soort op te slaan (en te delen met de andere app bezitters). De bedoeling is om de app uit te gaan breiden met in de toekomst alle landen van Afrika, te beginnen met de westafrikaanse landen (van Senegal tot Kameroen). Erg handig om als snel naslagwerk in het veld bij je te hebben zonder elke keer een gids te hoeven openslaan en wat dat betreft een aanrader!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?