DB Alerts app – nieuwe versie beschikbaar voor Android

Wietze Janse  ·  13 mei 2019  14:39, gewijzigd 14 mei 2019  21:33

Ik zie dat het toevoegen van de vogelgeluiden op een aantal merken telefoons (nog) niet goed werkt.
De geluiden dienen in een specifieke folder te worden opgeslagen en dat verschilt dus weer per telefoon/merk, waardoor het niet bij ieder merk goed staat en te wijzigen is.

Ik zie nu de volgende resultaten:

  1. Via de DBALerts App kan men de door ons toegevoegde geluiden wel selecteren
  2. Via de DBALerts App kan men de standaard telefoon notificatiegeluiden wel selecteren, maar de door ons toegevoegde geluiden niet
  3. Via de DBALerts App kan men niets selecteren/wijzigen


Voor degene die onder optie 2 vallen, is er nog de volgende mogelijkheid om een eigen (vogel)geluid als notificatiegeluid in te stellen.

  • Bewaar/safe het (vogel)geluid dat je wilt gebruiken op je telefoon
  • Installeer de App Ringtone Maker
  • Bewerk je eigen geluid in bovengenoemde App (selecteer geluid, selecteer het stukje in de opname dat je als notificatiegeluid wil gebruiken (voor notificatiegeluiden nooit te lang maken!), en save/bewaar dit geluidfragment als Notificatie. Dit heeft als resultaat dat het geluid nu wel in de juiste folder staat.
  • Ga terug naar de DBAlerts App en onder moet nu het door jouw gemaakte notificatiegeluid te selecteren en bruikbaar te zijn.


Peter van Santbrink  ·  14 mei 2019  15:20

gisteren nieuwe versie gedownload en heb nu helaas totaal geen notificatie meer, dus ook niet van m'n telefoon; ben een halve digibeet dus kan zijn dat ik iets niet heb aangezet; in instellingen staat in ieder geval meldingen op toestaan en heb geluid gekozen (werkte op voorgaande versie wel gewoon)Heb Samsung galaxy S9 met android versie 9


Heb ik nu gewoon pech of doe ik iets fout ? Dwergarend alerts van zojuist heb ik in ieder geval gemist

Wietze Janse  ·  14 mei 2019  15:40, gewijzigd 14 mei 2019  15:41

Peter, je moet ook de App, als hierboven aangegeven, de benodigde machtigingen geven. Dit kan je controleren/aanzetten via: Instellingen, Apps, DBAlerts, Machtigingen, en hier aanzetten indien nog niet gedaan. Dan moet de App in ieder geval de Standaard Roodmus laten horen, en kan je kijken of bovenstaande opties nog verder werken.

Op Samsung S9 moet het standaard geluid minimaal werken.

Peter van Santbrink  ·  14 mei 2019  15:54

mmm, kreeg net de laatste melding van 15:42 wel binnen met telefoon geluid; machtigen (camera/locatie/opslag) stonden aan; als ik in de app op notificatie instellingen tik krijg ik niet de lijst met vogelgeluiden van de app zelf maar gaat direct naar de instellingen (meldingscategorie) van de telefoon (waar ik o.a. meldingstijl geluid trillen ed kan instellen).Peter van Santbrink  ·  14 mei 2019  16:46

Zie nu dat de vogelgeluiden tussen de telefoon ringtones staan; kan inderdaad alle soorten kiezen: helaas lukt de melding zelf nog niet maar nu ook niet voor andere apps... gaat wel goedkomen

Jan van der Laan  ·  17 mei 2019  12:55

Bij mij werkt het nu ook naar behoren. Hij loopt niet meer vast en ik hoorde tot de optie 2 groep (ik heb een Samsung S8). Via Ringtone maker eigen geluid (Superb Pitta) gemaakt en die was te selecteren.

Goed werk mannen! Bedankt.

Marc Dijksterhuis  ·  17 mei 2019  23:01

Kan de oude versie vd app ook in de appstore worden gezet?

Ik heb Android versie 4.4 en bij mij werkt de nieuwe app (dus) niet.

Met de oude app kan ik in ieder geval de pushberichten ontvangen. Zou fijn zijn. 

Groet Marc 

Wietze Janse  ·  19 mei 2019  12:04, gewijzigd 19 mei 2019  12:06

Helaas, we kunnen maar 1 versie publiceren en het vergt ook te veel onderhoud meerdere versies te onderhouden.

Verder willen we mee met de nieuwe ontwikkelen, stabiele app leveren (dat is al moeilijk met alle veranderingen), zodat we verder mee (moeten) gaan met de ontwikkelingen.

Als gezegd er komen meer updates met nieuwe functionaliteit, dat kan alleen onder up-to-date versies draaien.

Een budget telefoon die voldoet aan de eisen is bijvoorbeeld de Motorola G7


Guido Klerk  ·  29 mei 2019  07:49

Ik weet niet of dit is wat je bedoeld met optie drie, maar ik kan het menu Notificatie instellingen niet eens in met mijn Alcatel, er op tikken doet helemaal niets. Verder is deze versie zeker een hele verbetering.

Marijn Hoogteijling  ·  8 juni 2019  08:48

Beste ontwikkelaars,

Ik gebruik Android 8.1.0 op een Moto G5plus maar als ik de app open (versie 4.1.0) dan blijft het scherm regelmatig leeg op de bovenste en onderste oranje balk na. Het helpt dan om op "terug" te klikken, hij opent dan opnieuw. Ook na openen vanuit een notificatie kom ik niet altijd bij de betreffende melding maar bijvoorbeeld in het overzichtscherm of ook net als boven. Hopelijk kunnen jullie er iets mee.  

Wietze Janse  ·  15 juni 2019  17:56, gewijzigd 15 juni 2019  17:56

Martijn, het eerste kan aan bereik/slecht netwerk of drukte liggen, we zijn dat aan het monitoren.

Het tweede zou niet mogen, kan hetzelf ook niet reproduceren op het moment. Log nog eens opnieuw uit/aan, dat is wel een vereiste na installeren nieuwe versie voor beste werking.

Marijn Hoogteijling  ·  17 juni 2019  20:46

Ok, ik zal 'm nog een keer opnieuw installeren. Bedankt voor het meedenken!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?