Evenementen

Rio Grande Valley Birding Festival

27 oktober 2013  ·  10901 × bekeken

a

Van 6 tot en met 10 november 2013 vindt in de plaats Harlingen (Texas - USA) het jaarlijkse Rio Grande Valley Birding Festival plaats; een groot birding event in het zuidwesten van de staat Texas. De organisatie heeft Dutch Birding Association benaderd met een uitnodiging dit evenement te komen bezoeken. Een uitnodiging waar wij graag op in gaan! Een buitenkansje -zeker-, maar ook een goede gelegenheid om kennis en ideeën op te doen van birding festivals aan de andere kant van grote plas, waar wij ons voordeel mee kunnen doen bij het organiseren van toekomstige evenementen van Dutch Birding. Uiteraard biedt dit ook een goede gelegenheid om ons netwerk uit te versterken; zo zullen wij onder meer spreken met de voorzitter van de American Birding Association (ABA) (Jeffrey Gordon). De ABA stond ooit model voor de oprichting van de Dutch Birding Association. En bekende sprekers als David Lindo (Urban Birder) en David Allen Sibley verschijnen ook op het festival.

Naast Dutch Birding is ook BirdingBreaks.nl uitgenodigd, met name om hen te laten zien dat (Zuid-) Texas een interessante reisbestemming is voor Nederlandse vogelliefhebbers. Tijdens deze dagen zal Dutch Birding samen met BirdingBreaks.nl een lezing geven over vogels kijken in Nederland en Europa in het Wing of the World Birding Center in de plaats McAllen. Dat Harlingen ook voor ons Nederlandse vogelaars/twitchers al menigmaal de toegang is geweest tot Amerikaanse zangvogels mag uiteraard niet onvermeld blijven..

Meer informatie over het Rio Grande Valley Birding Festival is te vinden via deze link: http://www.rgvbf.org

Bestuur Dutch Birding Association

w

Discussie

Kees (C.J.G.) Scharringa  ·  28 oktober 2013  12:50

Helaas, helaas, helaas...... Ik vlieg za 9-11 naar Houston en zal dus net na het festival in de RG regio zijn. Ik had al geboekt toen ik dit festival op het spoor kwam. Blijven er nog mensen hangen in de regio na de 10de? kees

John van der Woude  ·  1 november 2013  08:36

Texas is natuurlijk een geweldig goede bestemming voor vogelaars uit Europa, niet alleen voor de vogels van Noord-Amerika maar ook omdat het naar mijn mening het beste startpunt is als je wilt gaan vogelen in de Neotropen (Midden- en Zuid-Amerika). Eerst Texas (en Arizona), dan een paar landen in Midden-Amerika, en dan pas Zuid-Amerika, zo kun je de kennis van de overdonderende neotropische avifauna geleidelijk opbouwen.

Kees (C.J.G.) Scharringa  ·  1 november 2013  15:43

@john Ik heb het ooit in een iets andere volgorde gedaan. Mijn tweede buitenlandse reis (1968: militaire dienst) bracht mij gelijk in Suriname. Er waren toen nog geen fatsoenlijke boeken en de eerste neotropische soorten moest ik via de postzegels met algemene vogels in Suriname determineren. Steltlopers ging nog wel met Peterson's Eastern Birds. Gelukkig kwam na enkele maanden het boek van Haverschmidt uit en ik kreeg dat met voorrang toegestuurd van Natuur en Boek. Volgens mijn dienstmaten was ik daarna enkele weken niet aanspreekbaar. Toch was Haverschmidt ook niet alles. Als ik nu in gidsen als 'Birds of Northern South America' kijk, denk ik dat ik zeker enkele 10-tallen soorten heb gemist. Ik moet nog maar een keer terug. Ik heb inmiddels uitgebreid gevogeld in Midden- en Zuid-Amerika, maar dat in 1968 was echt 'basic birding'.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?