Evenementen

Nieuw telseizoen Batumi - schrijf je snel in!

16 april 2013  ·  12540 × bekeken


Na de presentatie over Batumi op de laatste Dutch Birding Dag behoeft deze oproep eigenlijk geen verdere uitleg. De roofvogeltrek over Batumi is een must voor iedere hardcore vogelaar die niet te beroerd is om zijn tikker tekeer te laten gaan. En dat niet alleen. Het internationale team is oergezellig en de Georgische keuken is weergaloos.

Wespendieven
Tja, nekhernia's krijgen van een immense stroom Wespendieven.

2012 was een recordseizoen, met 179.342 wespendieven op één dag, duizenden ringtails, een vroege arendenpiek en een mogelijke Shikra. De verwachtingen voor 2013 zijn hooggespannen. Vliegen er weer zoveel wespendieven langs? Hoeveel Aziatische wespendieven krijgen we deze keer? Wanneer valt die Shikra?
2013. Tel mee en geef je op via http://www.batumiraptorcount.org/projects/raptor-count/batumi-raptor-count-2013

Het BRC-team

Discussie

Johannes Jansen  ·  9 mei 2013  13:40

Voor de eerste Aziatische wespendief van 2013 ben je al te laat. Ze hadden er een enkele dagen gelden, zie http://dutchbirding.nl/ga..., de eerste op voorjaarstrek ooit in Batumi! Met slechts enkelen ter plaatse voor een pilootstudie, lijkt het erop dat het voorjaar niet moet onderdoen!

Lieven De Temmerman  ·  10 mei 2013  12:19

Dat over die Georgische keuken... Dat moet dan toch iets van de laatste jaren zijn ;-)

Johannes Jansen  ·  10 mei 2013  18:01

Klopt! Gedaan met aangebrande rijst, eenpansprut en aangevoerde lauwe pizza's. We 'koken' niet meer zelf, de mensen uit het dorp waar we nu verblijven zijn daar veel beter in.

Johannes Jansen  ·  10 mei 2013  18:02

Het is trouwens nog niet te laat voor de eerste aziaat, deze lijkt een hybride te zijn: zie http://www.batumiraptorco...

Albert de Jong  ·  14 mei 2013  09:09

Heb je van augustus tot en met oktober toevallig een tijdje vrij en trektel je graag? We are seeking enthusiastic and dedicated raptorwatchers to serve as a Count Coordinator and strengthen the team for the entire autumn season. The team of count coordinators lead the daily operation of the count and guarantee the quality of the monitoring. If you think you might wish to apply, please find more information on our website: http://www.batumiraptorco.... We must receive your application by 20 May 2013 if you wish to be considered for the position. Thank you!" Kijk op http://www.batumiraptorco... of mail naar filiep.tjollyn'at'batumiraptorcount.org (Nederlandstalig) Groet, Albert

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?