Evenementen

Nationale Vogelweek

4 mei 2013  ·  12046 × bekeken

vogelweek2013

Beste mensen,

Van 4 t/m 12 mei 2013 barst de tweede Nationale Vogelweek los. In deze week staat het genieten van vogels centraal, en hopelijk worden er zoveel mogelijk activiteiten georganiseerd die daaraan bij kunnen dragen. Op www.vogelweek.nl zie je al verschillende activiteiten (vooral excursies) staan. Maar er kunnen er nog (veel) meer bij!

Oproep: inschrijving activiteiten
Daarom willen we alle actieve vogelaars van Nederland bij deze oproepen om tijdens de Vogelweek een activiteit te organiseren, voor geïnteresseerde natuurliefhebbers, in jullie favoriete vogelgebied, je local patch of anderszins. Het mag een laagdrempelige excursie zijn voor beginnende vogelaars, maar ook een meer specialistische bezigheid of workshop. Belangrijkste is dat zoveel mogelijk Nederlanders worden gestimuleerd er dan op uit te trekken en onder deskundige leiding vogels te gaan kijken. Doe je ook mee? Je kunt je activiteit online aanmelden op www.vogelweek.nl/aanmeldenactiviteit.

Zoek je inspiratie?
Wil je wat organiseren tijdens de Nationale Vogelweek, maar weet je nog niet wat? Het mag van alles zijn, bijvoorbeeld een uilenexcursie, een kinderspeurtocht of weidevogelexcursie. Of met een telescoop vogelen in het stadspark, een fotoworkshop, een open dag of een tuinvogelwandeling: (bijna) alles is mogelijk. Kijk anders eens op www.vogelweek.nl/aanmeldenactiviteit voor een greep uit de activiteiten van de eerste Nationale Vogelweek of bekijk de activiteitencheck of tips.

Ook de organiserende organisaties, Sovon en Vogelbescherming, zijn druk bezig om een aantal leuke activiteiten te organiseren. Dus, laten we er met z'n allen een mooie Nationale Vogelweek van te maken!

Heb je nog vragen of suggesties? Neem dan even contact op via vogelweek@vogelbescherming.nl.

Hartelijke groeten,
Team Vogelweek

Vogelbescherming Nederland
Sovon

Feedback?