Evenementen

Top of Holland Vogeldag - Zaterdag 14 mei 2011

11 mei 2011  ·  13352 × bekeken

1

Top of Holland Vogeldag - Zaterdag 14 mei 2011

WAT? De Top-of-Holland Vogeldag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij zoveel mogelijk mensen gaan vogelen in de drie noordelijke provincies.

WIE? Iedereen! Jong of oud, beginner of gevorderde, rustig of fanatiek, iedereen die naar buiten wil om vogels te kijken is van harte welkom. Je kunt de hele dag meedoen of een paar uurtjes en deelname is gratis.

WAAROM? Door met zoveel mogelijk mensen te gaan vogelen hopen we een goed beeld te krijgen van de verschillende soorten die op een voorjaarsdag te zien zijn in het noorden van het land. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat er één of meerdere bijzondere soorten gevonden worden...

WAAR? In de Top of Holland: Groningen, Friesland en Drenthe. Ook dit jaar is er weer een feestelijke afsluiting met o.a. de uitreiking van de prijzen en de verloting van een aantal prijzen onder de aanwezigen. Deze afsluiting zal plaatsvinden in het Van der Valk Hotel Drachten, Zonnedauw 1 te Drachten (vlak langs de snelweg A7 richting Groningen / Heerenveen / Afluitdijk / Flevoland etc.).

MAAR..... Er is meer: ook in 2011 zijn er weer enkele sponsoren die hebben gezorgd voor spectaculaire prijzen.

* EERSTE PRIJS:
Voor de ontdekker van de soort van de dag: Swarovski SLC 10 x 42 HD, een topklasse verrekijker!

De eerste prijs wordt ter beschikking gesteld door www.ineziatours.nl en www.verrekijkerwinkel.nl

* TWEEDE PRIJS:
Ook de ontdekker van de op-één-na-beste soort wint een prachtprijs: Een bootreis van Nederland naar Schotland op het expeditiecruiseschip De Plancius, in een tweepersoonshut, ter waarde van ruim € 350,-! Deze reis is één van de groepsreizen van Inezia Tours en behalve veel andere vogelaars, gaan er ook Nederlandstalige reisbegeleiders van Inezia Tours mee.
Uiteraard is de terugreis per vliegtuig ook onderdeel van de prijs.

De tweede prijs wordt ter beschikking gesteld door Inezia Tours, dé expert in poolreizen en expeditiecruises.

* DERDE PRIJS:
Voor het ontdekken van de op-twee-na-beste soort: Een Sony TX1 digitale compactcamera, ter waarde van € 265,-! 10.2 megapixels, 4x optische zoom, 3 inch LCD Touchscreen en filmen in HD kwaliteit.

De derde prijs wordt ter beschikking gesteld door verrekijkerwinkel.nl.

* NIEUW: PRIJS VOOR MOOISTE DIGISCOOPFOTO:
Voor de maker van de beste digiscoopfoto van de dag (na selectie door een deskundige jury en een internetstemming): Een panasonic Lumix digitale compactcamera met speciale lensbeugel ter waarde van € 269,-. 12 megapixels, 5 x optische zoom en filmen in HD kwaliteit

Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door Opticron.

HOE? Je kunt je vanaf vandaag aanmelden via www.lauwersmeer.com of op www.vogeldag.nl Behalve het inschrijfformulier staan hier de spelregels voor mensen die willen meedingen naar de prijzen en vogellijst met het aantal punten voor zeldzame vogels. Deze lijst is pas definitief vanaf 1 mei 2011. Na inschrijving zullen we je (desgewenst) per mail op de hoogte houden van eventueel belangrijk nieuws en zul je vlak voor de dag ook de totale deelnemerslijst alsmede een laatste update over de dag ontvangen. Volg ook de laatste updates via twitter: www.twitter.com/vogeldag.

DUS: Schrijf je nu meteen in en doe op zaterdag 14 mei 2011 mee met de Top-of-Holland Vogeldag!

Martijn Bot
Peter de Vries

Discussie

Kevin Scharroo  ·  30 januari 2011  17:13

Ik hoop hierbij een comment te plaatsen in de hoop, bij iemand een plekkie in z'n auto te kunnen scoren. heb het ook al aan wietze gevraagd en die zou voor me kijken wat hij kon doen. alvast bedankt.

Pieter van der Luit  ·  31 januari 2011  12:59

Kevin: als je kijkt op www.vogeldag.nl kun je aangeven dat je zoekt naar een team om mee mee te doen. De organisatoren van de dag plaatsen dan op de website vogeldag.nl je oproep.

Kevin Scharroo  ·  31 januari 2011  22:02

thnx pieter

Pieter van der Luit  ·  1 februari 2011  15:37

@Kevin, je oproep staat er al bij: http://www.vogeldag.nl/team

Martijn Bot  ·  4 mei 2011  09:38

Bij de aanmeldingen via www.vogeldag.nl schijnt het een en ander mis te zijn gegaan. Op www.lauwersmeer.com (knop Birding Club en dan Vogeldag 2011) staat inmiddels een lijst met namen van aanmeldingen die in goede orde zijn binnengekomen. Mocht je daar niet tussen staan en je wel hebben aangemeld, dan willen we je vragen om je nogmaals aan te melden, maar nu via de aanmeldknop op lauwersmeer.com. Je ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en het komt dan zeker goed. Excuses voor het ongemak. Peter en Martijn

Martijn Bot  ·  8 mei 2011  21:01

We missen nog een heleboel bekende en minder bekende namen in het lijstje deelnemers voor komende zaterdag. Je hebt nog een paar dagen om je aan te melden via www.lauwersmeer.com, dan knop ToH en Vogeldag 2011. Meld je aan en doe mee, want vergeet niet dat er naast die Swaro-kijker voor de winnaar ook nog een Pelagic en een digitale camera wordt weggegeven aan de vinder van "soort 2 en 3". En als je een beetje kunt digiscopen is er ook nog wat te halen; De kans dat je naast een leuke dag vogelen ook nog met iets naar huis gaat is dus zeer reeël!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?