Evenementen

Kom naar de Landelijke Vogelaarsdag voor Jongeren!

15 april 2010  ·  11013 × bekeken


Heb je interesse in vogels kijken en vogelonderzoek? Altijd al eens mee willen gaan het veld in om vogels te vangen? Op zoek naar een boeiende stage of afstudeerplek? Reserveer dan zaterdag 29 mei in je agenda! Die dag organiseert SOVON Vogelonderzoek voor het eerst een Landelijke Vogelaarsdag voor Jongeren. Met een keur aan inspirerende lezingen, excursies, en stands kom je als vogelliefhebber ogen en oren te kort. Op het programma staan onder andere lezingen over zenderwerk, uilen en ringonderzoek. Daarnaast is er de unieke mogelijkheid om met ervaren onderzoekers het veld in te gaan om mee te maken hoe het vogels vangen en ringen in zijn werk gaat. Ook zijn er ganzenexcursies en kun je mee op zoektocht naar de Middelste Bonte Specht en Kortsnavelboomkruiper.

Voor iedereen die overweegt een stage- of afstudeeropdracht te doen bij SOVON is dit een uitgelezen kans om hier alles over te weten te komen, want tijdens deze dag presenteert SOVON de mogelijkheden voor stages, afstudeermogelijkheden en de openstaande stageplekken voor komende tijd. Andere PGO's zullen hun aanbod ook presenteren.

Voor de excursies en veldwerk dien je je in te schrijven omdat er maar beperkt plaats is. Deelname is gratis en hier geldt: wie eerst komt, eerst maalt, dus aarzel niet te lang!

De Landelijke Dag voor jongeren wordt gehouden in een inspirerende en prachtige omgeving: het gloednieuwe Veldstudiecentrum Huize Wylerberg op de stuwwal in Beek-Ubbergen (bij Nijmegen). Omdat er geen lunchfaciliteiten in de buurt zijn kun je altijd zelf je lunch meenemen, of deze voor €7,50 van te voren bestellen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Het complete programma staat op www.sovon.nl onder de volgende link:http://www.sovon.nl/default.asp?id=865

Aanmelden voor excursies en bestellen van lunch tot uiterlijk 15 mei bij nicole.boeijink@sovon.nl

Aankondiging (pdf)

Feedback?