Evenementen

Zaterdag 19 mei 2018: Top-of-Holland Vogeldag!

14 april 2018  ·  Alwin van Lubeck, Lodi Nauta & Bart-Jan Prak  ·  5401 × bekekenOok dit jaar organiseren we weer de Top of Holland Vogeldag, en wel op zaterdag 19 mei 2018

"Soort van de dag"
Het recept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 18.00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).

Wie de beste soort van de dag ontdekt ontvangt een fantastische prijs van onze hoofdsponsor Sipkes (www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl) uit Groningen, namelijk een Bynolyt TX 8x42 HD, ter waarde van 429 euro. En eeuwige roem ligt natuurlijk in het verschiet voor wie een supersoort ontdekt.

"Verloting"
Ook dit jaar stelt www.birdingholland.nl een gratis zee-excursie ter beschikking! Deze zal worden verloot onder de aanwezigen aan het eind van de dag in Schierzicht.

Opgave
Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Belangrijk: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 47925769), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag - foto van de dag". Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent of als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto vóór zaterdag 26 mei op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:


Graag zien wij een ieder op zaterdag 19 mei 2018!


Alwin van Lubeck, Lodi Nauta & Bart-Jan Prak

Feedback?