Evenementen

Zaterdag 20 mei 2017: Top-of-Holland Vogeldag!

18 mei 2017  ·  Martijn Bot, Alwin van Lubeck, Lodi Nauta & Bart-Jan Prak  ·  7030 × bekeken


Ook dit jaar weer een nieuwe aflevering van de Top of Holland Vogeldag, en wel op zaterdag 20 mei 2017

"Soort van de dag"
Het recept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).

Wie de beste soort van de dag ontdekt ontvangt een fantastische prijs van onze hoofdsponsor Sipkes (www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl) uit Groningen. Daarover snel meer. En eeuwige roem ligt natuurlijk in het verschiet voor wie een supersoort ontdekt.

"Verloting"
Dit jaar stelt www.birdingholland.nl ook nog eens een gratis zee-excursie ter beschikking! Deze zal worden verloot onder de aanwezigen aan het eind van de dag in Schierzicht.

Opgave
Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Belangrijk: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 47925769), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag - foto van de dag". Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto voor zaterdag 27 mei op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:

•   Onze Facebookpagina: www.facebook.com/topof.holland (Stuur een vriendschapsverzoek en je blijft snel en compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen)

•   www.lauwersmeer.com (o.a. aanmelden, puntenlijst en reglementen)

•   Ons mailadres: topofholland@gmail.com (aanmelden, vragen etc.)


Graag zien wij eenieder op zaterdag 20 mei 2017!


Martijn Bot, Alwin van Lubeck, Lodi Nauta en Bart-Jan Prak

Discussie

Max Berlijn  ·  19 mei 2017  08:41

Goed geregeld mannen, we zijn er weer een keer bij!

Max Berlijn  ·  21 mei 2017  08:15, gewijzigd 21 mei 2017  09:00

Mannen, super geregeld en dit jaar eens lekker weer! Voor onze auto (Teus, Gerard en Gert) waren 18 Witwangsterns, 1 jonge Steppekiekendief, een Breedbekstrandloper (voor die die hem snel konden vinden), 1 Terekruiter, 2 Koereigers en de meerdere Grauwe Kiekendieven, Temminck's Strandloper en Steltkluten de krenten uit een zeer fraaie pap, en dan miste we nog de Blonde Ruiter (niet twitchbaar?) en de Kleine Burgemeester. "Wat een dag" :-)

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?