Evenementen

Vogelvaartocht voor single natuurliefhebbers - zondag 26 juni 2016

15 juni 2016  ·  Fogol  ·  7714 × bekeken

Nee, we gaan niet speeddaten tijdens deze vaartocht. Wel varen we naar vogeleiland de Kreupel en bekijken de duizenden vogels die we tegen komen, onderweg en op het eiland. In juni ontploft het eiland bijna van alle broedende vogels zoals kokmeeuwen en zwartkopmeeuwen. De sierlijke visdieven zijn ook net begonnen aan hun broedseizoen en baltsen om ons heen. We varen vanuit de haven van Enkhuizen met het prachtige historische zeilschip de Schuttevaer.

Datum: zo 26 jun 2016
Prijs: € 39,50 incl. biologische lunch
Vertrek/terug: 11:00u - 16:30
Opstapplaats: Haven Enkhuizen
Boot: Zeilschip de Schuttevaer
Bereikbaarheid: De boot ligt naast het NS station, gratis parkeren
Meer info: www.fogol.nl

Voor wie is deze excursie bedoeld

Wat deze vaartocht uniek maakt is het feit dat alle opvarenden vrijgezel zijn. De excursie is bedoeld om gelijkgestemden te ontmoeten maar vooral een leuke dag vogels kijken. Wellicht zoek je iemand die graag naar vogels of vlinders kijkt, met planten bezig is of je verlangt naar een partner die er ook graag op uit trekt?

Maar misschien vind je het gewoon leuk om een dagje vogels te kijken met nieuwe mensen en om vriendschappen te sluiten. Dan is dit ook een uitstekende gelegenheid.

De eerste vogelexcursie voor singles in 2014 bleek een groot succes. We streven naar een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen. Inmiddels weten we dat er altijd meer vrouwelijke deelnemers zijn dan mannen, ongeveer 60% vrouw en 40% man en bijna allemaal hetero. De redenen om mee te gaan zijn divers, vaak horen we dat het prettig is dat iedereen alleen komt en je niet tussen de stelletjes zit.

Vaar mee en kom terug met mooie herinneringen en foto's en wellicht een nieuwe vriendschap!Met een lezing van Koos Dijksterhuis over zijn net uitgekomen boek: de spreeuw

Spreeuwen zijn zulke leuke beesten! En zo romantisch! Spreeuwen neuriën en zingen het hele jaar door, en spreeuwenmannetjes brengen een bloemetje mee voor hun vrouwtje. En spreeuwen houden van mensen! Ze broeden waar mensen wonen. Ook omgekeerd kan er niet genoeg liefde voor de spreeuw gekweekt worden. Mozart had een tamme spreeuw die aan minstens twee composities heeft bijgedragen. Er is wel eens een voetbalwedstrijd stilgelegd omdat een spreeuw het scheidsrechterfluitje nafloot.

Meer info: www.fogol.nl

Discussie

Theo Admiraal  ·  16 juni 2016  12:29

Debbie,

Als ik nu een briefje meeneem van mijn vrouw, dat zij het goed vindt om met een singles trip mee te gaan, is er dan wel plek? Hoe ga je trouwens controleren of iemand single is? En hoe lang moet je single zijn om uberhaupt mee te mogen?

Wordt er binnenkort ook een reis georganiseerd voor 60+ ers (ik hoef geen korting..)

Groeten,

Theo

Debby Doodeman  ·  16 juni 2016  20:07

Thea,

Jou vrouw kan het nog zo goed vinden, dat maakt je nog geen single, dus nee je mag niet mee. Jij mag de volgende excursie weer mee (17 juli op de wadden, en anders 24 juli weer naar de Kreupel, dat is inclusief 60+ers) en dan kunnen jullie gewoon gezellig samen komen.

Hoe lang je single moet zijn is voor iedereen weer anders. Controleren doen we niet, ik leef graag met het idee dat iedereen daar eerlijk genoeg voor is :-). 

Maar leuk om te lezen dat het je bezig houdt :-)

Groetjes,

Debby

Theo Admiraal  ·  16 juni 2016  21:50

Hoi Debby,

Het houdt me zeker bezig. Als fanatiek Dutch Birder ben ik bang dat straks de DBA dag niet meer doorgaat en dat we in plaats daarvan een standje hebben op de Libelle Zomerdagen en op de EO Jongerendag.

Groeten,

Theo

Max Berlijn  ·  17 juni 2016  07:53, gewijzigd 17 juni 2016  07:57

Ook leuk (hoewel die jongerendag..:-), Ik vind het eigenlijk wel een gaaf initiatief, aleen is maar alleen en als je iemand kan vinden waarmee je deze hobby samen kan uitoefenen..waarom niet? Volgens mij was deze dag er vorig jaar ook en was er zelfs een item over bij Vroege Vogels, toch? Kom je gewoon volgend jaar met je nieuwe partner naar de DB dag :-)

Edwin Russer  ·  17 juni 2016  15:06

Je hebt in ieder geval met Theo en Thea al het gewenste koppel:-))

Debby Doodeman  ·  20 juni 2016  14:28, gewijzigd 20 juni 2016  14:28

Dank je wel Max, en dat klopt van Vroege Vogels.

@Theo, als blijkt dat er op die dagen die je noemt nieuwe DB leden te vinden zijn dan zie ik geen reden waarom we daar niet kunnen staan met een standje.

Als er maar genoeg stelletjes ontstaan via deze tocht dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat vogelaars uitsterven en de DB-dag niet meer door zou gaan. Er zijn ook nu weer meer dames dan heren die mee gaan, dus laat het gerust weten aan single vrienden.

Maarten Wielstra  ·  21 juni 2016  22:18

Supercool idee. Gelijkgestemden...zo heb ik wel eens een hyvesgroep 'natuurvrouwen' opgericht om meer vrouwen aan het vogelen te krijgen en elkaar zo tegen te komen. Dat initiatief werd wel een beetje met argwaan bekeken door sommigen ;). 

Leuk om te lezen dat de redenen om deel te nemen 'divers' zijn. Daarom snap ik dat ook niet-vrijgezelle vogelaars mee willen. Wie weet zit er een Geelsnavel tussen! (flauw, maar kon het niet laten deze grap te maken)

Maarten Wielstra  ·  21 juni 2016  22:18

...en dat je niet tussen de steltjes zit...

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?