Evenementen

Zaterdag 14 mei 2016: Top-of-Holland Vogeldag!

9 april 2016  ·  Alwin van Lubeck & Lodi Nauta  ·  4258 × bekeken


Het leek er even op dat we het dit jaar zonder een TOH-Vogeldag moesten stellen omdat de vaste organisatoren, Martijn Bot en Bart-Jan Prak, in deze periode veel weg zijn. Maar, om het motto van de stad Groningen te lenen, “er gaat er niets boven de Top of Holland”, en dus ook niets boven een TOH-Vogeldag. Dus ook dit jaar toch weer een nieuwe aflevering van deze geweldige traditie, en wel op zaterdag 14 mei 2016.

"Soort van de dag" met kans op superprijs!
Het recept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken, en deze waarnemingen met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, blijft. De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking in Schierzicht (Lauwersoog-haven).

Wie de beste soort van de dag ontdekt ontvangt een fantastische prijs. En de prijs is....? Een Opticron Imagic BGA 8x32, ter waarde van 559 euro! Mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Foto Sipkes te Groningen (www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl). En eeuwige roem ligt natuurlijk in het verschiet voor wie een supersoort ontdekt.
Meld je dus aan voor een fijne dag vogelen in Noord-Nederland!
 
Opgave

Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Belangrijk: je kunt alleen voor de prijs in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan telefonisch (06 47925769), via Dutch Bird Alerts of via http://toh.waarneming.nl/ (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).

Foto van de dag
Ook dit jaar looft Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag - foto van de dag". Er is één voorwaarde: er mag geen vogel prominent en als hoofdthema op de foto staan! Stuur je foto aan het eind van de dag gratis en vrijblijvend op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten:

Graag tot ziens op zaterdag 14 mei 2016!

Alwin van Lubeck & Lodi Nauta


+++++
De winnaar van de fotocompetitie is dit jaar Marchel Stienstra! Hij wint hiermee een mooie telescoopdrager, mogelijk gemaakt door Scopac (www.scopac.co.uk).

Hiermee is de TOH Vogeldag 2016 officieel afgesloten. Zoals vanouds was het guur en winderig, maar viel er genoeg te beleven. De hoofdprijs dit jaar, een Opticron Imagic BGA 8x32, werd beschikbaar gesteld door Foto Sipkes (www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl). Deze fantastische prijs ging uiteindelijk naar Rik Winters en Grishja van der Veer. Zij slaagden erin,ondanks het slechte weer, een Steppekiekendief en een Roodkeelpieper te vinden. Wij willen iedereen bedanken voor zijn deelname en wij zien jullie graag volgend jaar weer terug!

Met vriendelijke groet,

Alwin van Lubeck & Lodi Nauta

Feedback?