Evenementen

SWAROVSKI OPTIK lanceert zijn tiende 'Digiscoper of the Year'-wedstrijd

24 juni 2015  ·  5159 × bekeken

DIY2015

Digiscoping - de kunst om foto's en video's te maken door het oculair van een telescoop of verrekijker - inspireert al vele jaren een steeds groter aantal gebruikers. Hoogwaardige telescopen, verrekijkers en speciale adapters van SWAROVSKI OPTIK hebben van digiscoping een fascinerend alternatief gemaakt voor natuurfotografie. In 2015 vindt de populaire 'Digiscoper of the Year'-wedstrijd van SWAROVSKI OPTIK voor de tiende keer plaats. Om dit bijzondere moment te onderstrepen, is er een speciale categorie 'Animal Anticsʼ voor grappige dierenfoto's, naast de vier bestaande categorieën. Ook dit jaar weer beloont SWAROVSKI OPTIK de winnaar met een schitterende prijs: een complete digiscopinguitrusting. Gelijktijdig met deze wedstrijd loopt er een wedstrijd op Facebook. De 'Digiscoper of the Year 2015'-wedstrijd start op 1 juni 2015. De sluitingsdatum voor inzendingen is 30 september 2015.

De schoonheid van de natuur die verborgen is in talloze kleine details wordt in al haar diversiteit en levendigheid zichtbaar. Door oog te hebben voor die mooie en verborgen details zijn we in staat in die geheime wereld te duiken en deze op foto of film vast te leggen. Met zijn 'Digiscoper of the Year'-wedstrijd, die in 2015 voor de tiende keer wordt gehouden, stimuleert SWAROVSKI OPTIK mensen open te staan voor schoonheid, in lijn met de filosofie van de onderneming: 'De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien.'

Voorwaarden en categorieën
Onder digiscopingfoto's en -video's zoals bepaald in het wedstrijdreglement verstaat SWAROVSKI OPTIK digitale foto's en video's van dieren (vogels, zoogdieren, reptielen, insecten en amfibieën) in hun natuurlijke leefomgeving, gemaakt met een digitale camera of een smartphone door het oculair van een telescoop of verrekijker. De ingezonden foto's moeten in een van de volgende vier categorieën worden ingediend: 'Gedrag en actie', 'Portret en macro', 'Zoogdieren' en 'Video'.

Hoofdprijs: een complete digiscopinguitrusting plus een trofee SWAROVSKI OPTIK publiceert de vijftien beste ingezonden foto's en de vijf beste video's onder vermelding van de namen van de fotografen op www.digiscoperoftheyear.com. Uit iedere categorie wordt één winnaar geselecteerd. Uit deze vier categoriewinnaars wordt de 'Digiscoper of the Year 2015' gekozen. De hoofdprijs is een complete digiscopinguitrusting van SWAROVSKI OPTIK (ATX of STX oculairmodule, 25-60x85 objectiefmodule, digiscopingadapter, telescoopstabilisator, statief en statiefkop), voor nog meer plezier bij het digiscopen. Behalve de hoofdprijs wordt in 2015 voor het eerst een gegraveerde trofee uitgereikt, die wordt gemaakt in de SWAROVSKI OPTIK opleidingswerkplaatsen in Absam. De drie andere categoriewinnaars winnen elk een SWAROVSKI OPTIK EL 32 verrekijker.

Animal Antics: speciale categorie ter ere van de tiende editie van de wedstrijd
Ter gelegenheid van de tiende editie van de wedstrijd is er ook een speciale categorie 'Animal Antics', die mensen wil aanmoedigen grappige dierenfoto's in te sturen. Deze speciale categorie is een kleine, op zichzelf staande wedstrijd, met een heel bijzondere jury. De kinderen van OptikS Wichtelwald, de bedrijfskinderopvang van SWAROVSKI OPTIK in Absam, kiezen namelijk de winnaar in deze categorie en hij of zij ontvangt als prijs een rugzak met 'goodiesʼ.

'Digiscoper of the Year' op Facebook
SWAROVSKI OPTIK selecteert iedere maand negen foto's uit alle inzendingen en plaatst deze op facebook.com/swarovskioptik.nature. Digiscopingliefhebbers kunnen iedere maand hun favoriete foto 'liken' in iedere categorie. De populairste video van de maand wordt ook gekozen op Facebook. De drie populairste foto's en de populairste video van de maand (op basis van het aantal 'likes') worden beloond met een hoogwaardig SWAROVSKI OPTIK jack of een PA-i5 adapter voor iPhone®* 5/5s.

Meedoen is heel eenvoudig
Voor de wedstrijd mag gebruik worden gemaakt van elk type digitale camera, videocamera of smartphone, en van alle in de handel verkrijgbare telescopen, verrekijkers en oculairs. Foto's kunnen uitsluitend worden ingezonden door de betreffende bestanden te uploaden op www.digiscoperoftheyear.com. Video's mogen niet langer duren dan 120 seconden en moeten worden aangeleverd in een minimumkwaliteit van 720p, uitsluitend via YouTube/Vimeo. Digitaal bewerkte foto's en video's zijn uitgesloten van deelname. Het is toegestaan om het contrast, de helderheid of de scherpte bij te werken. De originele foto of video moet in onbewerkt format beschikbaar zijn.

Belangrijke deadlines

  • Sluitingsdatum voor inzendingen: 30 september 2015 (23:59:59 CEST)
  • Beslissingstermijn: 1 t/m 18 oktober 2015 (23:59:59 CEST)
  • Bekendmaking van de winnaars: december 2015

Birdwatch Magazine (Verenigd Koninkrijk), de Landesbund für Vogelschutz in Bayern e.V. (Duitsland), de Dutch Birding Association (Nederland), Natagora (België), Natuurfotopassie (Nederland) en Bird Watcher's Digest (VS) zijn partners van de wedstrijd.

Boomvalk
Boomvalk Falco subbuteo uit de competitie van 2008 (Christian Aussaguel)

* iPhone is een handelsmerk van Apple Inc.

Feedback?