Voorjaar 2011 in Eilat

Van 16 februari tot 23 april 2011 lopen Bram Ubels en Teun van Kessel stage bij het International birding and research centre Eilat. Op deze weblog houden ze vogelend Nederland op de hoogte van hun vangsten en waarnemingen.

Wat leuke soortjes

12 maart 2011  ·  16345 × bekeken

12-03-2011
Minder vogels dan gisteren. De eerste ronde vliegt er een klein kipje voor ons op in één van de kooien; de eerste Kwartel voor ons!

kwart
Kwartel (Bram Ubels)

Later vliegen twee Bruinkeelortolanen voor ons op. We weten ze in een Helgolandkooi te drijven maar één ontsnapt alsnog. Vette handsoort!

bko
Bruinkeelortolaan 2kj (Bram Ubels)

Van roofvogeltrek is geen enkele spraken. In het park zien we twee Grielen, een Vink en een Ruppels grasmus. Ook vangen we vandaag weer twee mannen Ruppels grasmussen. Tis een goed jaar voor deze soort hier!

rg
Ruppels grasmus adult man (Bram Ubels)

Vangsten:

 NieuwTerugvangsten
Huiszwaluw2-
Roodstuitzwaluw1-
Kwartel1-
Braamsluiper41
Grasmus1-
Ruppels grasmus2-
Oostelijke orpheusgrasmus1-
Gekraagde roodstaart1-
Tjiftjaf12
Kleine karekiet4-
Snor1-
Blauwborst-1
Oostelijke vale spotvogel1-
Bruinkeelortolaan1-
Loodbekje-2
Arabische buulbuul-2
   
Totaal218

ohgm
Oostelijke orpheusgrasmus (Bram Ubels)

lb
Loodbekje (Bram Ubels)

In de middag vogelen we bij de saltpans bij KM19 & 20. Kwa stelten nog rustig al zit er iets meer dan de vorige keren. Vooral Strandplevieren en Kleine strandlopers.
In het droogstaande kanaal tussen KM 19 en 20 zien we twee Kortteenleeuwerikken, twee Ruppelsgrasmussen en een groepje Moabmussen.

In de avond de dag weer afgesloten op the North beach met veel Witoogmeeuwen,wat Alpengierzwaluwen, enkele tientallen Zomertalingen en onze eerste Visdieven.

Groet!

Discussie

Ben Wielstra  ·  15 maart 2011  22:32

Heeft dat "tripje van drie dagen naar de Dode zee en Jeruzalem" nou nog wat opgeleverd, vogel technisch gezien?

Mark Zevenbergen  ·  25 maart 2011  22:51

Lijkt erop dat de jongens het een beetje druk hebben ?? Vol verwachting klopt ons hart... Om uit te vinden wat ze allemaal uitgespookt hebben :-)

Bram Ubels  ·  27 maart 2011  19:26

De laatste tijd veel problemen met internet gehad op de laptop waar de software opstaat om het blog te uploaden. Het was de afgelopen tijd dus onmogelijk om te uploaden. Deze week proberen we het probleem op te lossen en zullen met terugwerkende kracht alle vangsten van de dagen die missen vermelden. Het is erg rustig voor de tijd van het jaar. Er is een opleving geweest maar vandaag hadden we weer een dieptepunt met maar 5 nieuwe vogels... leuke vangsten waren onder andere een zwarte waaierstaart en drie Menetries zwartkoppen. Hopelijk kunnen we snel weer uploaden en zullen dan veel foto's plaatsen! We zitten inmiddels op 210 soorten. Het tripje naar de Dode zee en Jeruzalem leverde onder andere Sinai roodmus, Gestreepte gors, Indische kar en Waaierstaartraaf op. Leuke vangsten waren een zwarte waaierstaart en drie menetries zwartkoppen. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer uploaden en zullen we ee hoop foto's plaatsen. Sorry voor de lange wachttijd maar een lang verhaal komt eraan! Groeten Bram en Teun die het nogsteeds erg goed hebben hier!

Bram ter Keurs  ·  28 maart 2011  11:26

Och jee, 2 maanden lang ringen, voor dag en dauw op, de slepende routine van netten opzetten en controleren, magere vangsten... Houd moed jongens!

Wietze Janse  ·  28 maart 2011  12:59

Bram, als je wel kan mailen, stuur je verhaal/foto's even per mail, dan zetten wij het erop totdat je probleem is opgelost.

Ben Wielstra  ·  31 maart 2011  10:58

http://avaxnews.com/disgusting/Naked_Chicken.html als je toch in de buurt bent

Christian Brinkman  ·  18 april 2011  09:42

Waar blijft dat lange verhaal nou?

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?