Voorjaar 2011 in Eilat

Van 16 februari tot 23 april 2011 lopen Bram Ubels en Teun van Kessel stage bij het International birding and research centre Eilat. Op deze weblog houden ze vogelend Nederland op de hoogte van hun vangsten en waarnemingen.

Eerste golfje braamsluipers

26 februari 2011  ·  6491 × bekeken

26-02-2011
's Ochtends op de ringbaan bleek er enige aankomst te zijn geweest van zangertjes. Kleine kar maar vooral Braamsluiper waren duidelijk meer aanwezig dan afgelopen week. Eerste golfje Braamsluipers is afgelopen nacht binnengekomen. Veel vogels met vet wat op trekvogels duidt. Over enkele weken tijdens de echte piek kunnen Braamsluipers in hoge aantallen gevangen worden.

Vangsten:

 NieuwTerugvangsten
Kleine karekiet6-
Rietzanger5-
Snor21
Braamsluiper71
Tjiftjaf65
Blauwborst-2
Kleine zwartkop14
Gestreepte prinia1-
Arabische buulbuul3-
Palmtortel11
Huismus34
Totaal3518

Over het ringstation wat gierzwaluwtrek en een Roodstuitzwaluw is tp. Aan roofvogels niet veel. Twee Steppearenden en wat Steppebuizerds.

's Middags naar Yotvata vogelen bij de Circle fields Met Teun, Bram, Fabian, Tammo en Roni Vaisanen, een finse vogelaar. Hier minder vogels dan de vorige keer. Een aantal Izabeltapuiten, Roodkeelpiepers, Waterpiepers, een Hop, drie Kortteenleeuwerikken in een groepje Kuifleeuwerikken en twee duinpiepers. In een groep Witte kwikken zitten drie Balkankwikstaarten. Er vliegt een Slangenarend over.
In een veld zitten een man Aziatische roodborsttapuit en een vrouw Roodborsttapuit.

balkankwik
Man Balkankwikstaart (Bram Ubels)

Op de terugweg langs de plek voor Arabische zwartkop gegaan. Na een uur zoeken met vijf man vinden we een zingend mannetje dat zich snel verplaatst. Erg lastige beesten zeg! Na een tijd krijgen we de vogel kort maar duidelijk in beeld maar al snel raken we hem kwijt. Op deze plek ook aardig wat Braamsluipers, een Hop, Zwartstaarten, een man Rouwtapuit, Bruinnekraven en twee Maquiszangers.

Op de terugweg zien we een Bastaardarend vliegen.

Half zes arriveren we bij pool KM19. Dit is dé plek bij Eilat om drinkende Lichtensteins zandhoenders te zien drinken. Hier ontmoeten Thierry Janssen, Cock Blau en een andere Finse vogelaar die al zitten te wachten.
In de schemer komen drie vogels ingevallen aan de rand van de pool. Het blijken de Lichtensteins zandhoenders te zijn! Twee man en één vrouw. Met beperkt licht ze door de scoop toch fantastisch kunnen zien! Als het donker is vertrekken we. Op het meer dezelfde Roze pelikaan als de vorige keer en een Barbarijse valk vliegt over.

Tot morgen!

Discussie

Max Berlijn  ·  27 februari 2011  17:04

Dunn's lark, ik zou zeggen rijden!! http://www.israbirdcenter.org/raritiesmap_ibrc.htm Groet Max

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?