Voorjaar 2011 in Eilat

Van 16 februari tot 23 april 2011 lopen Bram Ubels en Teun van Kessel stage bij het International birding and research centre Eilat. Op deze weblog houden ze vogelend Nederland op de hoogte van hun vangsten en waarnemingen.

Wederom

24 februari 2011  ·  9563 × bekeken

24-02-2011
Na een wederom vrij rustige ochtend op het ringstation met onder andere een witte kwikstaart en een snor doen we wat onderhoudswerkzaamheden in het park. Verder beginnen we met het maken van een grote vangtrap voor arenden. Hier komt een dode koe onder te liggen en de bedoeling is dat we hier over een week of drie arenden mee gaan vangen in het park.

Over het park vliegen een aantal steppearenden, een dwergarend en een bastaardarend.

Steppearend
Steppearend (Teun van Kessel)

Na het middaguur gaan we naar de 'saltpans' bij KM 19 en 20. Bij KM 19 zit een grote groep eenden. Voornamelijk Pijlstaart en slobeenden. Ook zit hier een Havikarend met prooi op een dijkje. Later vliegt deze vogel erg laag over ons heen wat een aantal mooie plaatjes oplevert! Deze havikarend is hier in december geringd door het team van de IBRCE en is dus nog steeds aanwezig. De ring is op de foto's te zien. In een groep aalscholvers zit een Roze pelikaan.

havikarend
Havikarend (Teun van Kessel)

Hierna gingen we naar Amram's Pillars voor onder andere sinai roodmus. Onderweg door een prachtig woestijnlandschap vol kiezels en bergen zien we een man rouwtapuit, een vrouw monnikstapuit en een woestijnleeuwerik. Bij Amram's Pillars geen roodmus. Wel zien we een aantal arabische woestijnpatrijzen in de bergen.

We sloten de dag af op the North Beach met een vijftiental witoogmeeuwen en een westelijke rifreiger.

Vannacht staan we om twee uur op voor een trip naar Nizzana voor onder andere Oostelijke kraagtrap en Diksnavelleeuwerik en nog een aantal doelsoorten.

Groet.

Discussie

Max Berlijn  ·  24 februari 2011  22:22

Deze mogelijk ook meepakken? nabij Tamra, western Gallilea: http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=252306&st=0&p=1944250&#entry1944250 Succes Max

Gert Ottens  ·  25 februari 2011  09:16, gewijzigd 25 februari 2011  09:20

Prachtig, inderdaad, die tapuit! Maar Tamra ligt ongeveer op 5 uur rijden van Eilat... Overigens is Diksnavelleeuwerik mijn doelsoort in maart. Moet wel lukken, zou je zeggen (met 100+ in haMeyshar), maar als jullie er nou even een paar voor me 'vasthouden'...

Johan van 't Bosch  ·  25 februari 2011  15:12

5 uur.... goed te doen dus...

Teun van Kessel  ·  25 februari 2011  18:18

Hi! We zijn vandaag naar Nizarra geweest voor de Kraagtrap die we hebben gezien, op de terugweg hebben we ook (succesvol) de Syrische kanaries en Diksnavelleeuwerikken gedaan! Verhaaltje incl foto's zullen vanavond wel upgeload worden!

Bram Ubels  ·  25 februari 2011  21:13

Door wat problemen met de laptop lukt het nu even niet het de nieuwe upload op de homepage te zetten maar het nieuwe verhaal met veel foto's staat alwel op de site! Zie Nizzara in het rechter menu!

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?