Voorjaar 2011 in Eilat

Van 16 februari tot 23 april 2011 lopen Bram Ubels en Teun van Kessel stage bij het International birding and research centre Eilat. Op deze weblog houden ze vogelend Nederland op de hoogte van hun vangsten en waarnemingen.

Fabian & Tammo arriveren

22 februari 2011  ·  6521 × bekeken

22-02-2011
De ochtend begint wederom om zes uur. Direct is duidelijk dat er weinig vogels aanwezig zijn. In de eerste ronde halen we een Snor, een blauwborst en een cetti's zanger uit het riet. Het aantal aanwezige vogels verschilt hier sterk van dag tot dag.

In de avond doen we wederom een poging zwaluwen te vangen op de slaapplaats met voor het eerst enig succes. We vangen er 24.

Totale vangsten:

 nieuwterugvangst
boerenzwaluw24-
snor1-
cettizanger2-
blauwborst2-
gestreepte prinia22
tjiftjaf52
kleine zwartkop-1
Totaal365

Van roofvogeltrek is ook weinig sprake. Twee bastaardarenden, drie steppearenden, de eerste drie steppebuizerds op trek en de eerste zwarte ooievaar vliegen over.

Rond half zes arriveren Fabian en Tammo Meijer in het IBRCE park. Zij zijn gisteren in Tel Aviv aangekomen en deze morgen vanaf de Dode zee al vogelend naar Eilat gereden. Ze komen ons een week helpen op het ringstation en 's middags zullen we vogeltripjes rondom Eilat maken met de nodige targeds

Onderweg hebben zij enkele benoemenswaardige soorten gezien. Bij de Dode Zee hadden zij ondere andere Waaierstaartraven, Woestijnleeuweriken, Cyprusgrasmussen, Brilgrasmus, Indische Karekiet, Bruinnekraaf en vechtende Steenbokken. Verder naar het zuiden hadden ze oa. Woestijntapuit, Izabeltapuit, Rouwtapuit, Witkruintapuit en Oostelijke blonde tapuit.
Plus veel van eerder genoemde soorten. Zie hiervoor ook: www.fabianmeijer.blogspot.com

Hopelijk morgen een betere dag met wat leuke foto's voorop 't blog!

Groet Bram, Teun, Fabian & Tammo!

Feedback?