DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Afrikaanse Woestijngrasmus - verzoek eigenaar Kaasboerderij landlust

30 november 2014  ·  9315 × bekeken

Zojuist bericht ontvangen van de eigenaar (kaasboerderij Landlust) dat vanaf morgen 1 december 2014 hun gebieden en daaromheen niet meer vrij toegankelijk zullen zijn.
Dit o.a. vanwege het feit dat de weilanden/akkers binnen de grenzen van vogelgriepgebieden ligt, vandaag helaas weer een nieuw geval bij Zoeterwoude.
Ofwel respecteer dit 'verzoek' en betreedt de weilanden vanaf morgen niet meer.

Ook werd er gezegd dat zij zeer genoten hadden van het enthousiasme van de vogelaars en de moeite die we deden om deze vogel te zien te krijgen.

Wij willen hen en de buren bedanken voor de gastvrijheid en op de wijze waarop wij onze hobby op hun landgoed mochten uitvoeren!

 

Just received notice from the owner (cheese farm Landlust) that their properties (and neighbors) will no longer be freely accesable from tomorrow 1 December 2014.
This mainly due to the fact that the meadows / fields are located within the boundaries of birdflu-areas, today unfortunately yet another case in Zoeterwoude.
Respect this "request" and do not enter the fields from tomorrow anymore.

Also it was said that they had greatly enjoyed the enthusiasm of birdwatchers and the efforts we did to get to see this bird.

We want to thank them and the neighbors for the hospitality and the way in which we could perform our hobby on their property!

2Afrikaanse Woestijngrasmus Sylvia deserti African Desert Warbler, Alphen a/d Rijn, 29 november 2014 (Alex Bos)

Discussie

Remco Hofland  ·  1 december 2014  07:29

Da's jammer: ben net een uur geleden geland (weekje Bali, Sumba en Fraser's Hill, Maleisië) en had gehoopt vanochtend nog de AfriWoeGra te kunnen bijschrijven - in mijn geboorteplaats nog wel ...

Remco Hofland  ·  1 december 2014  07:34

Overigens jl zaterdag wel nog 2 baltsende mannetjes en een vrouwtje Mountain Peacock-Pheasant getwitcht vlakbij Kuala Lumpur - zeer de moeite waard (later deze week foto'tje(s) op DuBi en video'tje(s) op SuBi)!

Ed van Boheemen  ·  2 december 2014  22:41

Ik begrijp dat er in bepaalde gebieden in NL sinds vandaag weer gejaagd mag worden (versoepeling maatregelen vogelgriep). Is het dan nu ook zo dat er in de Gnephoekpolder weer ge-soorten-jaagd mag worden? Of nog niet vanwege nabijheid Zoeterwoude?

Bas van der Burg  ·  3 december 2014  08:51

Volgens de informatie op www.rijksoverheid.nl, geldt in regio A (in ieder geval provincies ZH, NH en ZLD) ook na 3 december 2014 een totaal vervoersverbod en een jachtverbod

Max Berlijn  ·  10 december 2014  10:05

Volgens mij was er een verbod om de plek te betreden tot 10-12, is dat nu opgeheven?

Wietze Janse  ·  10 december 2014  13:13, gewijzigd 10 december 2014  13:13

Afspraak is dat nadat de vogelgriep-sancties aldaar zijn opgeheven we weer contact konden opnemen om te kijken wat er mogelijk is. Nog even geduld dus.

Marten Miske  ·  14 december 2014  20:24

Voor alle mensen die in de startblokken staan om te gaan zoeken naar deze zeldzame gast, slecht nieuws. Vanaf vannacht 00:00 worden de maatregelen rondom de bestrijding van vogelgriep versoepeld, omdat er de afgelopen 14 dagen geen nieuwe gevallen van vogelgriep meer zijn vastgesteld. Echter blijven de maatregelen in de 10km-zones rondom de besmette bedrijven helaas wel van kracht. Meer informatie te vinden op: http://www.rijksoverheid....

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?