DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Herkenning Amerikaanse Zilvermeeuw

30 januari 2012  ·  24324 × bekeken

Het herkennen van de grotere meeuwensoorten blijft een uitdaging. Vanwege de recente discussie over de vogel bij Den Oever met kenmerken van een Amerikaanse Zilvermeeuw Larus smithsonianus halen we deze informatie nogmaals naar boven.

In Dutch Birding zijn de afgelopen 30 jaar veel artikelen verschenen over het herkennen van grotere meeuwen als Amerikaanse Zilvermeeuw, Heuglin's Meeuw Larus heuglini, Beringmeeuw Larus glaucescens en Baltische Mantelmeeuw Larus fuscus fuscus. Bij elkaar vormen die een belangrijke informatiebron.

Vanwege bovengenoemde discussie verwijzen we naar twee artikelen over de herkenning van de Amerikaanse Zilvermeeuw:

Dutch Birding 26, 1 (2004)

Artikelen / papers
Identification of American Herring Gull in a western European context
Pat Lonergan & Killian Mullarney


Dutch Birding 26, 3 (2004)

Artikelen / papers
Identification of adult American Herring Gull
Peter Adriaens & Bruce Mactavish

Wilt u het blad Dutch Birding zelf ontvangen, klik hier voor meer informatie.

1


American Herring Gull / Amerikaanse Zilvermeeuw Larus smithsonianus, adult, St John's, Newfoundland, Canada, 2 January 2001 (Bruce Mactavish).

Feedback?