DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

De 11 beste vogelplekken van Europa

4 december 2009  ·  23273 × bekeken

Grasduinen: 11 beste vogelplekken in Europa

Grasduinen neemt je in het decembernummer mee naar de 11 mooiste vogelhotspots in Europa. Hiervoor is redacteur Paul Böhre afgereisd naar Lesbos (met stip de beste vogelplek van Europa!); de beste ganzenplekken in Zuid-Holland en Zeeland; kliffen vol zeevogels op de Farne Islands, Falsterbo (Zuid-Zweden) voor de vogeltrek (500 miljoen vogels); uilen en hoender hotspots in Finland; het Dadiabos (NO Griekenland), waar 26 soorten roofvogels voorkomen; flamingo's in de Camarque (Zuid-Frankrijk); Helgoland: een eiland vol zeldzame trekvogels (Duitsland); de unieke bergvogels van de Spaanse Pyreneeën, varen tussen pelikanen (Donau, Roemenië), en de tien beste vogelplekken op Texel.
Een echte aanrader om te lezen, met veel praktische tips en kortingsaanbiedingen voor enkele van deze hotspots in de special, onder andere van BirdingBreaks. Daarnaast kun je ook nog eens mooie prijzen winnen met deze editie.
Deze Grasduinen editie ligt tot en met 2 januari in de winkel.

Meer weten over Grasduinen? Kijk dan op www.grasduinen.nl of kijk op www.zester.nl/grasduinen voor al hun speciale aanbiedingen.

Feedback?