DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Zaterdag 18 mei 2024: Top-of-Holland Vogeldag!

24 april 2024  ·  Andries Zijlstra, Durk Lautenbag en Janneke Lautenbag-Slot  ·  2036 × bekeken

Zaterdag 18 mei 2024: Top-of-Holland Vogeldag!

De Top of Holland Vogeldag wordt voor de 17e keer georganiseerd en wel op zaterdag 18 mei 2024.

Soort van de dag

Het concept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken en deze waarnemingen met elkaar delen. Het startschot is om 00:00 uur en je zoekgebied is: Groningen, Friesland en Drenthe. De dag wordt vanaf 18.00 uur feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en een hapje en drankje bij vogel- en zoogdierenopvang De Fûgelhelling in Ureterp.

Wat valt er te winnen? Niet één, maar twee keer is er een Bynolyt TX 10 x 42 HD verrekijker te winnen, welke beschikbaar worden gesteld door onze hoofdsponsors Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum Texel en Bert Kadijk van Foto Sipkes in Groningen.

Voor zowel de vinder van de beste soort van de dag als de deelnemer t/m 21 jaar die de soort met de meeste punten vindt valt er één te winnen. De jury bepaald uiteindelijk of de gevonden soorten goed genoeg zijn om de verrekijkers uit te reiken.

2e Prijs

Voor degene die de op één na beste soort van de dag vindt, stelt Birdingholland (www.birdingholland.nl) van Martijn Bot een zee-excursie beschikbaar. En er zijn zelfs nog meer prijzen te vergeven.

Verloting

Onder de aanwezigen, die aan het eind van de dag de afsluiting bij De Fûgelhelling bijwonen, wordt eveneens een zee-excursie verloot. Beschikbaar gesteld door Birdingholland (www.birdingholland.nl) van Martijn Bot.

Mystery-bird-quiz

Onze nieuwe sponsor Vogelskijken stelt een jaarabonnement op het Vogelskijken Magazine beschikbaar. Win je de mystery-bird-quiz die tijdens de afsluiting op de Fûgelhelling wordt gehouden, dan is het jaarabonnement voor jou!

Hapje & drankje

Voor de aanwezigen bij de gezellige afsluiting op de Fûgelhelling staat een hapje & drankje te wachten, kosten zijn €10,= p.p. en de eventuele opbrengst komt ten goede van de Fûgelhelling. De kosten worden vooraf in rekening gebracht.

Verrekijker-service

Marc Collier van het Vogelinformatiecentrum Texel zal aanwezig zijn bij de afsluiting om een servicebeurt te verlenen aan verrekijkers en telescopen.

Opgave

Opgeven kan via email (topofholland@gmail.com), of op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Geef hierbij ook aan of je aanwezig bent bij de afsluiting. Belangrijk: Je kunt alleen voor de prijzen in aanmerking komen wanneer je je hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan via de WhatsApp-groep, telefonisch bij Andries Zijlstra en Durk Lautenbag, via Dutch Bird Alerts of via toh.waarneming.nl (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).
Mobiele telefoonnummers:
Andries Zijlstra: 06 51797211
Durk Lautenbag: 06 50896994

Houd voor alle informatie, aanmelden en meer de volgende bronnen in de gaten:

Graag zien wij een ieder op zaterdag 18 mei 2024!

Andries Zijlstra, Durk Lautenbag en Janneke Lautenbag-Slot

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?