DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Zaterdag 14 mei 2022: Top-of-Holland Vogeldag!

9 mei 2022  ·  Andries Zijlstra, Durk Lautenbag en Janneke Lautenbag-Slot  ·  4470 × bekeken

De Top of Holland Vogeldag wordt voor de 15e keer georganiseerd en wel op zaterdag 14 mei 2022.

Soort van de dag

Het concept is bekend: alleen of in teamverband lekker vogelen, zoveel mogelijk mooie soorten ontdekken en deze waarnemingen met elkaar delen. Het startschot is om 00:00 en je zoekgebied is: Groningen, Friesland en Drenthe. De dag wordt om 18.00 uur feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en een hapje en drankje bij vogel- en zoogdierenopvang De Fûgelhelling in Ureterp.

Eerste prijs

Wat valt er te winnen? Naast eeuwige roem, wint het team dat de supersoort van de dag ontdekt een fantastische prijs, een Bynolyt TX 10 x 42 HD, voorzien van extra luxe draagriem welke beschikbaar wordt gesteld door onze (nieuwe) hoofdsponsor Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum Texel.

2e Prijs

Voor degene die de op één na beste soort van de dag vindt, stelt Birdingholland (www.birdingholland.nl) van Martijn Bot een zee-excursie beschikbaar. En er zijn zelfs nog meer prijzen te vergeven.

Verloting

Onder de aanwezigen, die aan het eind van de dag de afsluiting bij De Fûgelhelling bijwonen, wordt eveneens een zee-excursie verloot. Beschikbaar gesteld door Birdingholland (www.birdingholland.nl ) van Martijn Bot.

Foto van de dag

Ook dit jaar looft James Lidster namens Scopac (www.scopac.co.uk) weer een telescoopdrager (Scopac plus) uit voor de meest originele "Vogeldag-foto van de dag". Maak een selfie met vogel! Stuur je foto vóór zaterdag 28 mei op naar topofholland@gmail.com! Door middel van een stemming op Facebook zal uiteindelijk de winnaar worden bepaald.

Opgave

Opgeven kan via email ( topofholland@gmail.com), of op onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Geef hierbij ook aan of je aanwezig bent bij de afsluiting. De kosten voor het buffet zijn €12,= p.p., de eventuele opbrengst komt ten goede van De Fûgelhelling. Belangrijk: Je kunt alleen voor de prijzen in aanmerking komen wanneer je je hebt opgegeven. Het doorgeven van de soorten kan via de WhatsApp-groep, telefonisch bij Andries Zijlstra en Durk Lautenbag, via Dutch Bird Alerts of via toh.waarneming.nl (installeer daarvoor ObsMapp op je smartphone).
Mobiele telefoonnummers:
Andries Zijlstra: 06 51797211
Durk Lautenbag: 06 50896994

Houd voor alle informatie, aanmelden en meer de volgende bronnen in de gaten:

Graag zien wij een ieder op zaterdag 14 mei 2022!

Andries Zijlstra, Durk Lautenbag en Janneke Lautenbag-Slot

Discussie

Wim Nap  ·  30 maart 2022  15:57

Geweldig dat jullie deze mooie traditie voortzetten!

Max Berlijn  ·  10 mei 2022  18:21

Idd probeer erbij te zijn 👍

Max Berlijn  ·  15 mei 2022  07:35, gewijzigd 15 mei 2022  10:08

Wie heeft nu gewonnen en met welke soort? Karel Hoogteyling  met de Withalsvliegenvanger?

Ben Gaxiola  ·  16 mei 2022  12:22

Ja.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?