DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

DB Alerts gaan weer online

18 mei 2021  ·  DB Alerts-adminteam en Bestuur Dutch Birding Association  ·  2862 × bekeken

Namens het DBAlerts-adminteam zijn we blij dat we de waarnemingen en extra informatie weer volgens de bekende kanalen van de DBAlerts-app en de Telegram-app kunnen gaan delen. Wil je dus weer het laatste nieuws hebben, geverifieerd door een zeer gemotiveerd adminteam, laten we dan met elkaar de draad weer oppakken. Het begint natuurlijk bij onze leden om weer zoveel mogelijk waarnemingen via de app te delen, met actief verzenden of alleen het publiceren/opslaan (het laatste in geval van van minder zeldzame of langer aanwezige soorten). Alle leden met pieprechten kunnen weer rechtsreeks doorgeven. Lukt het je niet om te piepen, neem dan direct contact op met één van onze admins, zij helpen je dan direct verder. We hopen op jullie input als vanouds.

Zorg dus dat je app op je telefoon is geïnstalleerd, zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Voor de zekerheid raden we iedereen aan om een keer uit- en in te loggen op de app, dan weet je zeker dat alles weer naar behoren functioneert. Ben je nog geen lid van Dutch Bird Alerts, of wil je weten wat we precies doen, kijk dan hier voor meer informatie.

Ons team zal weer actief assisteren in het checken van waarnemingen (via waarneming.nl) of als informatiebaak, en het zo goed mogelijk en snel doorzetten van (externe) waarnemingen. Daarbij zullen we ook weer actief assisteren in plekinformatie, parkeerplaatsen, situatie ter plaatse, herkenning van de soort en waar nodig het contact met lokale beheerders en regelen van toegang/excursies.

Zolang alle coronaregels nog niet zijn opgeheven, vragen we jullie wel om zelf de juiste verantwoordelijkheid te nemen in dezen, zodat we met elkaar elke twitch weer tot een succes kunnen maken.

Het DBAlerts-adminteam en bestuur DBA

Discussie

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?