DB Actueel Online

Op gezette tijden wil de website aandacht besteden aan actuele ornithologische fenomenen. De Nederlandse vogelaars worden (gelukkig maar) nog regelmatig verrast. Door een influx van een bepaalde soort of bepaalde soorten, door een uiterst zeldzame soort waarvan de meeste vogelaars nog niet eens de juiste Nederlandse naam weten, door onverwachte determinatieproblemen en dergelijke. De kracht van dit medium is dat er direct en interactief ingegaan kan worden op deze spannende gebeurtenissen in het veld. Wat is er precies aan de hand? Wat is hier al van bekend? Is er al eerder over geschreven in Dutch Birding? Hoe denkt men in het veld hierover?

Bericht van het bestuur

30 januari 2017  ·  Remco Hofland  ·  3872 × bekeken

Het bestuur heeft besloten om te stoppen met de ledenreis die het op 25 november 2016 lanceerde (de West Africa Pelagic, Kaapverden naar Vlissingen, in 2018). De animo voor de ledenreis viel tegen en achteraf realiseert het bestuur zich dat de besluitvorming rondom het toekennen van de reis anders had gemoeten.

Het bestuur is van mening dat het fouten heeft gemaakt in de besluitvorming rondom de ledenreis. Door een dergelijke 'grote' reis (110 opvarenden) zonder marktoriëntatie te gunnen aan één partij, in een markt met weinig aanbieders, manoeuvreert het bestuur zich in een moeilijke positie ten opzichte van de overige aanbieders.

De belangstelling voor de ledenreis was daarnaast ook minder dan het bestuur had verwacht. Ondanks de 200 Euro vroegboekkorting waren er weinig geïnteresseerden. Wellicht is de reis voor veel leden alsnog te duur, of sluit de bestemming onvoldoende aan bij de wensen van onze achterban.

Het bestuur excuseert zich voor de gemaakte fouten, waarvan met name reisorganisatie Inezia Tours en degenen die de ledenreis reeds geboekt hebben de dupe zijn. Echter, ondanks het feit dat het niet langer een unieke Dutch Birding ledenreis betreft, chartert Inezia Tours het schip en gaat de reis vooralsnog door.

Namens het bestuur van Dutch Birding,

Remco Hofland, voorzitter

Discussie

Frank van Duivenvoorde  ·  1 februari 2017  16:53

Vind het vreemd hoor!

Er is toch maar één schip/maatschappij dat deze mogelijkheid biedt, en dat schip is ook nog gecharterd!

Dan is er toch geen keuze uit meerdere aanbieders mogelijk?

Jelle Scharringa  ·  3 februari 2017  13:35

Ik begrijp zelfs helemaal niets van de tekst..

Pieter van der Luit  ·  4 februari 2017  07:32, gewijzigd 4 februari 2017  07:41

Tja, daar valt veel over te zeggen, maar laat ik dat niet hier doen.

Het goede nieuws is dat de West Africa Pelagic waarschijnlijk toch doorgaat! Het zal de allerlaatste keer zijn dat deze reis georganiseerd wordt, dus voor mensen die hun WP lijst willen aanvullen of gewoon een prachtige reis willen maken, is het now or never in 2018!

Vorig jaar zagen we onder andere Roodpootgent, Bruine Gent, Zuidpooljager, Bont Stormvogeltje, Wilsons Stormvogeltje, een hele zwik pijlstormvogels, Rasoleeuwerik en op de Kaapverden zelf alle endemen  en endemische ondersoorten (zoals die gekke Purperreiger, maar ook de Kerkuil, Renvogel, Zwartkruinvinkleeuwerik, Rosse Woestijnleeuwerik, Witbandleeuwerik, etc..)

Voor 1 juni moeten er minimaal 70 inschrijvingen zijn, dan gaat de reis door. 
Wacht dus niet tot het laatst met boeken, vooral ook omdat bepaalde huttypen al bijna uitverkocht zijn!


Vincent Hart  ·  4 februari 2017  09:21

Ik heb zelf met nog een aantal Dutch Birders vorig jaar deze reis gedaan op een verder vooral met Vlaamse Natuurpunters gevuld schip.

Als je vogelaarshart ook maar iets sneller gaat kloppen van zeevogels: GA MEE!

Op een varend 4-sterrenhotel waar het je werkelijk aan niets ontbreekt rondgevaren worden langs een aantal toppertjes met een zeer beperkt verspreidingsgebied als Jabejabe, 2 soorten kleine pijl, 2 a 3 soorten pterodroma, dagen met tientallen bonte stovjes... Maar ook met een rubberbootje naar Raso waar de wereldpopulatie van een leeuwerik op een groot uitgevallen rotsblok leeft samen met Roodsnavelkeerkringvogels, een dag middenin de voorjaarstrek van (veelal adulte) Middelste en Kleinste Jagers en Vorkstaartmeeuw... De zon onder zien gaan terwijl je vele 10.000en Kuhls pijlen en 1000en bulwers (je gaat heel veel bulwers zien) naar hun broedkolonie ziet terugkeren...

Ter afwisseling van het zeevogelbonanza zie je dan ook nog eens meerdere soorten walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden.

Dus: GA MEE! Doe het niet voor Dutch Birding, niet voor Inezia, zeker niet voor mij, maar lekker voor jezelf (en reisgenoten) :)

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?