Birdingbreaks.nl Reisblog

Welkom op het BirdingBreaks.nl reisblog. Via dit blog doen wij verslag van sommige van onze reizen door middel van foto's en nieuws uit het veld. Daarnaast vind je op het blog reisverhalen van bijzondere reizen naar unieke, maar ook de meer bekende reisbestemmingen. Kortom allemaal plekken waar de reizende vogelaar kan genieten van geweldige vogels en prachtige natuur.

BirdingBreaks Colombia Reisblog

5 december 2013  ·  7136 × bekeken

BirdingBreaks en Dutch Birding zijn in 2010 een samenwerking aangegaan. Een van de resultaten van deze samenwerking is dat leden van Dutch Birding aantrekkelijke kortingen krijgen op een select aantal BirdingBreaks reizen. Via dit blog doen wij verslag van een bijzondere reis naar het meest vogelrijke land ter wereld: Colombia. Een groep Dutch Birders is momenteel op zoek naar een groot deel van de meer dan 1800 soorten die hier voorkomen. Tijdens deze reis bezoeken we eerst diverse gebieden in het zuidelijk deel van het land om daarna met een binnenlandse vlucht ook nog het noordelijke deel te verkennen. Onderstaand kaartje geeft de reisroute weer die gevolgd zal worden.

Reisroute Colombia reis (BirdingBreaks.nl)


Het begin
Onze reis begint met een lange vlucht naar Bogota via Panama City. Panama City is mooi te zien vanuit het vliegtuig. In het vliegtuig was er voldoende tijd om de gids Birdwatching in Colombia te lezen die nog warm van de pers was! Ik kon de gids net op tijd oppikken op de stand van Birdsounds op de SOVON dag in Nijmegen.

Skyline Panama CityPanama City vanuit het vliegtuig (Laurens Steijn/BirdingBreaks.nl)

Inmiddels zitten we in het hotel in Bogota en vertrekken we morgenvroeg in 4 jeeps naar Chingaza NP, een park op c 1,5 rijden van de stad. Het is een cloudforest reservaat met als doelsoorten Silvery-throated Spinetail, Brown-breasted Parakeet en Pale-bellied Tapaculo. Het geheel ligt tussen 2600 en 3200 m hoogte, ben benieuwd! Maar nu naar bed, het is 04:35 uur zie ik op de Ipad.

Laurens Steijn

Feedback?