Atlantic vs. Pacific: twee Odysseys, één blog

De Atlantic Odyssey vs. de Pacific Odyssey. Twee verschillende odysseys, twee verschillende delen van de wereld, twee verschillende schepen, één blog. Op 21 maart vertrekt Menno van Duijn met een groep van 9 vogelaars vanuit Amsterdam voor zijn reis: de Atlantic Odyssey. Via Buenos Aires naar Ushuaia in het zuiden van Argentinië en vervolgens met het expeditiecruiseschip Plancius via Antarctica, South Georgia, Tristan da Cunha, Sint Helena en Ascension naar Kaapverdië. Iets later, op 8 april, vertrekt Pieter van der Luit met een groepje van 3 vogelaars voor zijn reis: de Pacific Odyssey. Van Nieuw Zeeland – waar ze ook nog een week zullen vogelen – met het expeditiecruiseschip The Spirit of Enderby naar Norfolk Island, Nieuw Caledonië, de Solomon eilanden (Rennell, Makira, Guadalcanal, Kolombangara), de Caroline Islands (Truk) en Torishima naar Yokohama in Japan. Pelagic birding op z'n best en twee reizen met veel overeenkomsten (heel veel zeevogels en endemen op kleine eilanden midden in de oceaan), maar ook met veel verschillen (Antarctica vs. de tropen, oost vs. west en bekend vs. onbekend.) Om en om zullen Menno en Pieter (afgewisseld met gastauteurs) verhalen voor het blog naar Nederland sturen waar Martijn Bot de verhalen op internet zal zetten. Voor het eerst zullen twee verschillende Odysseys tegelijkertijd via één blog te volgen zijn, een heuse wereldprimeur door Inezia Tours! Van 21 maart (begin van de Atlantic Odyssey) tot 21 mei (einde van de Pacific Odyssey) op de Dutch Birding site: Atlantic vs. Pacific: twee Odysseys, één blog

Tierra del fuego N.P.

26 maart 2011  ·  8353 × bekeken

Zojuist terug van een ochtend in het NP. Helaas niet de soorten waar we op gehoopt hadden met als grootste misser de Magalenic Woodpecker. Direct werden we overladen door groepen Torn-tailed Rayadito. Een track naar de Magalenic Tapacullo was zonder succes maar leverde wel fraaie Patagonian Sierra Finch en enkele Crested Tit-Tyrants op. Op de rivier zaten drie Black-necked Swans, Great Grebe, Spectacled Duck en Yellow-billed Pintail. Bij de camping, wat de plek voor Magellanic Woodpecker is, zaten een mannetje Chilean Hawk, een leuk aantal White-throated Treerunner en Austral Parakeet.

Het schip is vanmorgen aangekomen in de haven. Zodadelijk een laatste ronde langs de haven voor o.a. Southern Lapwing, Black-bellied Cinclodes, Upland- en Kelp Goose. Dan de laatste boodschappen nog halen en is het tijd om om vier uur aan boord te gaan. Het schip zal om acht uur de haven verlaten in het donker en als het licht wordt gaat het echt beginnen op de Drake Passage. The odyssey has started!

Menno van Duijn

Discussie

Jan Hein van Steenis  ·  30 maart 2011  11:11

Zijn die Rayadito's allemaal in de rui aangezien hun staarten kapot zijn? De spelling van Magellanic (1 x goed, 2 x fout) verdient ook een edit... maar dat zal de teleurstelling van het missen van die specht wel zijn (die tapaculo lijkt me net zo spectaculair als alle andere Scytalopus-soorten). Aangezien ik deze trips "nooit" zal kunnen maken (over 25 jaar misschien...), bekijk ik de blogs tandenknarsend.

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?