AO/WPO-blog

Welkom op het BirdingBreaks.nl reisblog. Birdingbreaks.nl en Dutch Birding zijn in 2010 een nauwe samenwerking aangegaan. Een van de resultaten van deze samenwerking is dat leden van Dutch Birding aantrekkelijke kortingen krijgen op een select aantal reizen. Deze reizen zijn bijvoorbeeld vanwege hun bestemming extra interessant voor leden van Dutch Birding. Via dit blog doen wij verslag van deze reizen door middel van foto's, reisverhalen en nieuws uit het veld. Daarnaast vindt u op het blog reisverhalen van bijzondere reizen naar unieke, maar ook de meer bekende reisbestemmingen. Kortom allemaal plekken waar de reizende vogelaar kan genieten van geweldige vogels en prachtige natuur.

Pacific Odyssey update vanaf de Tasman Zee

28 maart 2013  ·  5055 × bekeken

28 maart - 23 graden, licht bewolkt, zwakke wind uit zuidoost
Ochtend: Tasmaanse Zee thv Auckland, 140 mijl uit de kust
Avond: Tasmaanse Zee thv Wangarie, 60 mijl uit de kust

Het is bijzonder hoe diep je op een schip kunt slapen (en dromen). Wat een heerlijke nacht was dat. Misschien komt het door de deining of ben je gewoon afgepeigerd na een volle dag buiten zijn. Na het douchen in ieder geval weer snel naar boven om te kijken wat de dag van vandaag in petto had. Het is warmer! Dat voel je meteen. In het half uur voor ontbijt ook meteen enkele nieuwe soorten gezien zoals Grey-faced, Cook's en Black-winged Petrel, alle fraaie 'pterodroma's'.

Grey-faced Petrel (foto: Marc Guyt AGAMI)Grey-faced Petrel Pterodroma gouldi (Marc Guyt/AGAMI)

De wateren worden meer tropisch en dat is te zien aan de vogelsoorten. Na het ontbijt viel de activiteit wat weg, hoewel er steeds wel wat te beleven viel. Vandaag was bovenal een ontspannen dag op het dek. Een paar mooie waarnemingen waren de Campbells Albatross (Black-browed Albatros met lichte iris) die een tijd lang achter de boot hing, net als een Wandering Albatross, 3 Red-tailed Tropicbirds (pas 10 eerdere waarnemingen voor Nieuw-Zeeland), een Kermadec Petrel en - opnieuw - 4 Blauwe Vinvissen!

Campbell Albatross (foto: Steve Howell)Campbell Albatross Thalassarche impavida, een nieuwe albatros voor de trip! (Steve Howell)

Red-tailed Tropicbird (foto: Steve Howell)Red-tailed Tropicbird Phaethon rubricauda (Steve Howell)

Andere leuke soorten vandaag waren Northern Royal Albatros, Wilsons Stormvogeltje, Bullers Shearwater en een Welcome Swallow die flink verdwaald was midden op de oceaan. Nog ongeveer 1,5 dag varen naar Norfolk Island, waar we proberen aan land te gaan. Maar nu eerst nog wat foto's bijwerken van de dag en de klok een uur terug zetten; tijdens de reis gaan we van 12 uur naar 9 uur tijdverschil.

Via deze link ziet u de zeer afgelegen locatie van Norfolk Island.

Laurens Steijn

Feedback?