Alwin's Birding Year

Jaarlijsten is anno 2008 populairder dan ooit. Wie droomt er immers niet van, om het legendarische jaarlijstrecord van Jan Wierda te overtreffen. Alwin Borhem denkt daar in ieder geval wel af en toe aan. Hoewel de Amsterdamse twitcher nog niet zeker weet of hij definitief voor het record gaat en de Jan Wierda trofee voort laat leven als de Alwin Borhem trofee, staat wel vast dat hij boven de 300 soorten uit wil komen. Dat zal ongetwijfeld op korte termijn gaan gebeuren, waarna het echte sprokkelen kan beginnen! Om die reden is hij wekelijks en ondertussen bijna dagelijks op pad om de (laatste en nieuwste) soorten binnen te slepen. Volg hier zijn (om)wegen om dat te bereiken en stap in de wereld van het jaarlijsten!

Kwak

23 juni 2008  ·  4425 × bekeken

Vorig jaar heb ik, verspreid over een aantal dagen, zeker 15 uur langs een troosteloos treinspoor gestaan, in Woerden, op jacht naar een Lifer! Het bleef niet alleen bij "stil-staan" en wachten, want zoals het een ware twitcher betaamt, banjerde ik door het riet, tijdens de intensieve zoektochten naar KWAK! Helaas bleek het geluk in dit geval niet aan mijn zijde te zijn. Dit jaar moest het echt gaan gebeuren, maar ook nu bleef ik achter het net vissen. Tijdens de Breskens-dagen was ik keer op keer niet op de goede plek of net iets te laat om een kwak te zien. In Tienhoven was ik te laat of niet aanwezig op de momenten dat er 1 of meerdere kwakken voorbij kwamen. Dan maar naar Giethoorn, bedacht ik me, gisteravond na het lezen van een bericht op waarneming.nl.

Na een leuke werkdag, die om 08.00 startte in een filiaal te Veenendaal en via Amersfoort + Apeldoorn eindigde in Ermelo, liep ik rond 20.00 over het truipad, langs in de Wieden. 2 ijsvogels trokken zich vrij weinig van mijn aanwezigheid aan, terwijl ik langs de sloot liep. Eindelijk was het geluk (wat kwak betreft) aan mijn zijde. De vogel schrok op en vloog uit de rietkraag, om tientallen meters verderop weer in te vallen. Een lifer, jaarlijst-soort en leuke Overijssel-waarneming was binnen. De missie was geslaagd en met een bijzonder tevreden gevoel reed ik terug naar Amsterdam.

Kwak zet de teller op 352 en 292

Feedback?